1 1/2 κιλό πράσα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
6 λωρίδες μπέικον
1 κεσεδάκι κότατζ τσίζ (cottage cheese)
200γρ. τυρί φέτα τριμμένη
8 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Βούτυρο ή ελαιόλαδο
Στραγγίζουμε το κότατζ τσιζ. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε μαζί με τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο βούτυρο προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι προσθέτοντας το τυρί κότατζ. Προσθέτουμε στα πράσα το τυρί φέτα και απομακρύνουμε από τη φωτιά αφήνοντας τα λαχανικά μας να χλιάνουν.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και στρώνουμε πάνω του το μείγμα με τα πράσα. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι τα πράσα ογκρατέν να ροδοκοκκινήσουν. Αφήνουμε το φαγητό μας να σταθεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε.