1 κιλό πράσα
1 κούπα ρύζι
3 καρότα
2 μικρά ξερά κρεμμύδια
Το χυμό μισού λεμονιού
Μια πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε μπαστουνάκια. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα καρότα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και 2 κούπες βραστό νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά και με καπακωμένη κατσαρόλα προσέχοντας να μην μείνει χωρίς υγρά (τα πράσα κολλάνε πολύ εύκολα). Ξεπλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας χωρίς να ανακατέψουμε. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε πάνω του την κατσαρόλα μας καπακωμένη. Σε δέκα λεπτά τα πράσα με ρύζι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.