1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 βιτάμ
1 βανίλια
Υλικά για το παντεσπάνι:
5 αυγά
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Βράζουμε για 2 ώρες το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα σε πολύ νερό και σε μέτρια φωτιά, προσοχή χωρίς να ανοιχθεί. Μετά το δίωρο ανοίγουμε το κουτί και το γάλα μας έχει γίνει σαν καραμέλα γάλακτος (είναι αρκετά παχύρρευστο). Το αναμιγνύουμε με το βιτάμ και την βανίλια και έτσι έχουμε έτοιμη την επικάλυψη του γλυκού μας.
Το παντεσπάνι το φτιάχνουμε χτυπώντας να αφρατέψουν τα αυγά χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το μέλι. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα καρύδια και εν συνεχεία όλα τα υλικά μαζί. Το ψήνουμε σε μια φόρμα κέικ για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Όταν το βγάλουμε το περιχύνουμε με την καραμέλα μας. Είναι πολύ νόστιμο, θα ‘λεγα εξαιρετικό.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!