1 βιτάμ
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. κακάο
1/2 φλιτζ. κονιάκ
1 1/2 φλιτζ. νερό
1 πακέτο φαρίνα απ
1 χαρτοσακουλάκι μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
Σε κατσαρόλα με την ποσότητα νερού που αναφέραμε στα υλικά, ανακατεύουμε το βιτάμ, τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνουν σιρόπι. Από το μείγμα γεμίζουμε 2 ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε ένα πακέτο φαρίνα, το μπέικιν πάουντερ και τα αυγά. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά, το αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και το βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια τα 2 ποτήρια σιρόπι σοκολάτας που είχαμε στο ψυγείο τα ρίχνουμε στο ζεστό μας κέικ.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Ιωάννα Νώτη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!