8 φέτες ψωμί
1/2 κιλό φράουλες
5 αυγά
3/4 φλιτζανιού γάλα
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
6 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κουταλιές κονιάκ
2 βανίλιες
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε ροδέλες. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με τρεις από τις κουταλιές της ζάχαρης. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και το κονιάκ. Πάνω σε κάθε φέτα του ψωμιού απλώνουμε αρκετό βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Αν το ψωμί μας δεν είναι από καρβέλι και είναι ψωμί του τοστ τότε το κόβουμε διαγώνια.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι τάρτας και πάνω του στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού σε σχήμα σπιράλ έτσι ώστε να αλληλοεπικαλύπτονται στο μεγαλύτερο μέρος τους. Αφού τις στρώσουμε τις ανασηκώνουμε ελαφρά βάζοντας στο μέρος που αλληλοκαλύπτονται ροδέλες φράουλας εδώ κι εκεί. Ξανασκεπάζουμε και πιέζουμε ελαφρά τις φέτες του ψωμιού μας.
Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και τα αυγά πάνω στις φέτες μας και τις πιέζουμε ελαφρά ώστε να απορροφήσουν όσο περισσότερο γίνεται. Καλύπτουμε την ταρτιέρα μας και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα (μπορούμε να το αφήσουμε εκεί μέχρι και την επόμενη μέρα – θα γίνει ακόμη πιο νόστιμο). Βγάζουμε την πουτίγκα από το ψυγείο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, πασπαλίζουμε την πουτίγκα ψωμιού με φράουλες με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε μέχρι η πουτίγκα μας να φουσκώσει και να ροδίσει, για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια στολίζουμε την πουτίγκα με τις υπόλοιπες φράουλες πασπαλίζοντας τις με τον δυόσμο.