Υλικά:
1 κιλό πατάτες
1 κύβο νοστιμιάς
4-6 κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε λίγο νερό, μέτρια φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα βράζουμε τον κύβο και τις πατάτες μας ξεφλουδισμένες για είκοσι με τριάντα λεπτά (μέχρι να τις τρυπάμε εύκολα αλλά να κρατάνε και λίγο). Παίρνουμε μόνο τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπωλ (ή αδειάζουμε το νερό με τον ζωμό που έβρασαν και συνεχίζουμε μέσα στην κατσαρόλα) και με το μπαστούνι κοπής ή ένα μίξερ τις πολτοποιούμε προσθέτοντάς τους τη μαργαρίνη ή το βούτυρο και ο πουρές μας είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε σκέτο ή σαν συνοδευτικό βοδινού, χοιρινού ή πουλερικού.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.