5 – 6 πατάτες
2 ποτήρια γάλα
1/4 κιλού τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
Αλάτι, πιπέρι
Χωρίς να ξεφλουδίσουμε τις πατάτες τις πλένουμε σχολαστικά και τις βάζουμε σε ένα πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων, στο πιο δυνατό του, για 20 με 30 λεπτά περίπου. Στη μέση του χρόνου γυρίζουμε τις πατάτες απ’ την άλλη τους πλευρά (να έρθει το πάνω-κάτω). Μπορούμε να τρυπήσουμε με ένα πιρούνι την πιο χοντρή πατάτα για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί. Βάζουμε στο αριστερό μας χέρι ένα γάντι κουζίνας και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες ενώ είναι ζεστές και καθαρισμένες πια τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ. Εντωμεταξύ στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε πολύ ένα συν ένα ποτήρια γάλα. Πολτοποιούμε τις πατάτες είτε με το ειδικό εργαλείο είτε με ένα γερό πιρούνι και ρίχνουμε το ένα ποτήρι γάλα, ανακατεύουμε διαρκώς προσθέτοντας και το τριμμένο τυρί. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε όσο γάλα θέλουμε από το δεύτερο ποτήρι ώστε να αποκτήσει ο πουρές μας την επιθυμητή υφή και πυκνότητα.