2 κιλά πατάτες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (το άσπρο μέρος και λίγο από το πράσινο)
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια και μετά σε κυβάκια
3-4 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομματάκια
200γρ. κρέμα γάλακτος χλιαρή
Λίγο φρέσκο βούτυρο
Αλάτι
Σε ένα τηγάνι σωτάρεις με λίγο φρέσκο βούτυρο όλα τα υλικά μέχρι να ροδίσει το μπέικον. Τα αφήνεις να ξεκουραστούν. Σε κατσαρόλα βράζεις σε αλατισμένο νερό τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4. Όταν βράσουν τις στραγγίζεις και με το ειδικό εργαλείο ή πιρούνι τις λιώνεις όσο καλά μπορείς. Αν μείνουν μερικά κομματάκια ολόκληρα καλύτερα (να μη γίνουν δηλαδή «λιώμα»). Προσθέτεις τα σωταρισμένα υλικά μαζί και την κρέμα γάλακτος. Επαναφέρεις την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να εξατμιστούν τα υγρά του πουρέ.