3 κουνουπίδια μικρά
3 σκελίδες σκόρδο
150ml ελαιόλαδο
150ml χυμό λεμονιού
150ml μουστάρδα απαλή
Κόβουμε τα κουνουπιδάκια μας σε μπουκετάκια και τα βάζουμε στον ατμομάγειρα (αν δεν έχετε ατμομάγειρα, τα βράζετε κανονικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα). Προσθέτουμε και τις σκελίδες του σκόρδου αξεφλούδιστες. Τα αφήνουμε να βράσουν στον ατμό για 50 λεπτά της ώρας.
Χτυπάμε το λάδι, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα σε ένα σέικερ ή με το αναδευτήρι του φραπέ (θέλουμε να ανακατευτούν καλά και να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα σάλτσας). Βάζουμε το κουνουπίδι μας σε ένα μεγάλο πμωλ ή μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα σκόρδα, αφαιρώντας τις φλούδες τους (απλά τα ζουλάμε). Με το εργαλείο που κάνουμε τις πατάτες πουρέ, λιώνουμε κουνουπίδι και σκόρδα. Προσθέτουμε την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο για λίγες μέρες, αν και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί. Γίνεται ανάρπαστος!