7 καρότα
4-5 πατάτες μέτριες
300γρ. σκληροτύρι Όλυμπος (ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί)
80γρ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
Λίγα καρύδια ολόκληρα (μισά δηλαδή)
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Καθαρίζουμε πατάτες και καρότα και τα πλένουμε καλά. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες πάχους 1/2 – 1 εκατοστού, τις πατάτες σε κύβους ακμής 1 1/2 – 2 εκατοστών και το σκόρδο σε λεπτές ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 500ml νερό και προσθέτουμε πατάτες, καρότα, σκόρδα, σόγια σως, αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά μας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε με το μπαστούνι κοπής. Κατόπιν προσθέτουμε το τυρί και τα χοντροκομμένα καρύδια και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε σε σαλατιέρα διακοσμώντας την επιφάνεια του πουρέ μας με τα ολόκληρα καρύδια.