Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Πατάτες
Βούτυρο ή μαργαρίνη
Αλάτι
Πιπέρι
Μαύρο αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Βράζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες σε μεγαλούτσικα κομμάτια σε αλατισμένο νερό. Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας όταν το νερό είναι κρύο ακόμα. Όταν βράσουν καλά, τις βάζουμε σε μια μπασίνα και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που της βράσαμε, λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μαύρο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ξανά.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!