1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο γάλα
3/4 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
Λίγο βούτυρο
2 βανίλιες
Κανέλα (προαιρετικά)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε σιγά σιγά, ανακατεύοντας, το σιμιγδάλι. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύοντας ρίχνουμε αργά το μείγμα των αυγών. Στη συνέχεια ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει καλά το μείγμα μας (προσοχή να μην μας κάψει). Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε μέσα του το μείγμα μας. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο το πουπέκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.