Φύλλο κρούστας
Κιμά ανάμικτο από μοσχάρι, χοιρινό κι αν είναι εύκολο και από κατσίκι
Ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι
Ψιλοκομμένο πράσο
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο ντοματάκι
Λάδι
Σε κατσαρόλα καίμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το πράσο. Μόλις «μυρίσουν» ρίχνουμε το ντοματάκι, το αλάτι, το πιπέρι και τον κιμά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
Κόβουμε κάθε φύλλο στα τέσσερα. Κάθε κομμάτι το διπλώνουμε στα τέσσερα και μέσα βάζουμε όσο ποσότητα θέλουμε από το μίγμα. Κλείνουμε καλά ενώνοντας τις τέσσερις μύτες. Βάζουμε τα πουγκιά σε ταψί, ρίχνουμε λίγο νερό και λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ξεροψηθούν.
Την συνταγή αυτή μας έδωσε ο Σάκης Πανταζόπουλος, και τον ευχαριστούμε πολύ.