7 κοπανάκια κοτόπουλου
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 κουταλιές τετηγμένο για άπλωμα τυρί
1 κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν, καπνιστή πάπρικα, κουρκουμά
Υλικά για την ζύμη:
250γρ. αλεύρι
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
150γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Λίγο ελαιόλαδο ακόμη
Αλείφουμε τα μπουτάκια με το βούτυρο και στη συνέχεια τους ρίχνουμε αλάτι, τα πιπέρια, την πάπρικα, τον κουρκουμά, το σκόρδο και φροντίζουμε να καλυφθούν σε όλη τους την επιφάνεια. Τα βάζουμε να ψηθούν στον φούρνο μέχρι να γίνουν.
Τώρα θα φτιάξουμε την ζύμη. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπωλ αναμειγνύουμε το αυγό με το στραγγιστό γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο μείγμα του αλευριού και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. Όταν η ζύμη μας δεν κολλάει στα χέρια μας την αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και την σκεπάζουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
Βγάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου από τον φούρνο και τα κόβουμε σε κομματάκια αφαιρώντας το κόκκαλο. Βάζουμε το κρέας σε ένα μπωλ και το ανακατεύουμε καλά με το τετηγμένο τυρί. Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε την ζύμη μας σε 7 ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα με τα δάχτυλά μας. Γεμίζουμε το κάθε φύλλο με γέμιση και στο κέντρο της γέμισης βάζουμε ένα ξύλο κανέλας ή κλαδάκια μυρωδικών. Κλείνουμε γύρω τους την ζύμη μας φτιάχνοντας πουγκάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Αφαιρούμε προσεκτικά με σπάτουλα γιατί το “κοτσάνι” που έχουμε βάλει είναι καθαρά διακοσμητικό. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή σε πιάτο και απολαμβάνουμε μια πολύ νόστιμη και εμφανίσιμη συνταγή που είναι και ιδανική για μπουφέ, τραπέζια και γενικά για όποια εκδήλωση βολεύει πολύ να μοιράζεται ατομικά το κρέας.