4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Υλικά για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού
Υλικά για την κρέμα:
1 1/2 λίτρο γάλα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά ολόκληρα
6 κουταλιές Κάστερ Πάουντερ
Υλικά για το πασπάλισμα:
1 κούπα καρύδια τριμμένα
1 κουταλάκι κανέλα
Πρώτα θα ετοιμάσουμε το παντεσπάνι. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από το ασπράδι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το παντεσπάνι μαζί (μαζί και τους κρόκους) και ανακατεύουμε στο τέλος τα δύο μίγματα. Βάζουμε το τελικό μίγμα σε 2 μακρόστενες φορμίτσες. Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά σε φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά του για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι (ή το παντεσπάνι ή το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το άλλο ζεστό).
Τώρα θα ετοιμάσουμε την κρέμα. Από την ποσότητα του γάλακτος, κρατάμε μία κούπα. Το υπόλοιπο το βάζουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά και μέσα του διαλύουμε την ζάχαρη. Σε ένα μπωλ χτυπάμε την μία κούπα γάλα που έχουμε κρατήσει με τα αυγά και το κάστερ πάουντερ. Ρίχνουμε το μίγμα του μπωλ στο γάλα που βράζει με την ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
Περιχύνουμε το γλυκό με την κρέμα μας και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και κανέλα.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Λίτσα Τσακισταρα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!