Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες μας τις ξύνουμε με ένα μαχαίρι, με λάμα χωρίς δόντια, με φορά από τον αφαλό προς το κοτσάνι, προσέχοντας να μην αφήσουμε κανένα σημείο χωρίς να το έχουμε ξύσει. Μας βοηθάει το γεγονός ότι το ξυσμένο σημείο της ντομάτας έχει διαφορετικό χρώμα από αυτό που δεν έχει ξυστεί.
Ένας άλλος τρόπος είναι να τις βουτήξουμε σε βραστό νερό για λίγο και αμέσως μετά σε παγωμένο. Ένας παρόμοιος με τον προηγούμενο τρόπος είναι να χαράξουμε ένα σταυρό στον αφαλό της κάθε ντομάτας και να τις βουτήξουμε σε βραστό νερό για δύο περίπου λεπτά.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.