Φροντίζουμε να υπάρχει ένα (τουλάχιστον) μεγάλο μπουκάλι με παγωμένο νερό. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό. Πλένουμε καλά τα ροδάκινα και κάνουμε δύο σχισμές σε σχήμα σταυρού στο κάτω μέρος τους (αντίθετα από το κοτσάνι). Βουτάμε τα ροδάκινα ώστε να σκεπαστούν πλήρως με το ζεστό νερό για πέντε περίπου λεπτά και στη συνέχεια τα αφαιρούμε προσεκτικά με τη βοήθεια μας τρυπητής κουτάλας και τα βουτάμε απευθείας σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό. Έτσι, τώρα η φλούδα του ροδάκινου θα βγει εύκολα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.