Πιάνουμε τα σπαράγγια ένα ένα με τον αντίχειρα και τον δείκτη του κάθε χεριού μας από το αριστερό και το δεξιό τους άκρο αντίστοιχα. Τα λυγίζουμε προσπαθώντας να σχηματίσουμε ημικύκλιο μέχρι να σπάσουν. Το κομμάτι που έχει τη φουντίτσα είναι το τρυφερό μέρος του σπαραγγιού που χρησιμοποιούμε στο φαγητό μας. Το υπόλοιπο μέρος δεν το πετάμε αλλά το προσθέτουμε σε χορτόσουπες, κρεατόσουπες ή το βράζουμε μόνο του με αλάτι και μπόλικο νερό φτιάχνοντας έτσι ένα νόστιμο σπιτικό ζωμό λαχανικών.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.