Για να κάνουμε την καραμέλα ρίχνουμε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Στην αρχή υγροποιείται και στη συνέχεια αρχίζει να σκουραίνει το χρώμα της. Μόλις γίνει ανοιχτό καστανό την βγάζουμε και την απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλουμε να την φυλάξουμε θα πρέπει να είναι σε δοχείο αεροστεγές γιατί “ιδρώνει” πολύ εύκολα.
Συμβουλή:
Το χρώμα στην καραμέλα αλλάζει πολύ γρήγορα και αν σκουρύνει πολύ θα είναι πικρή και δεν θα πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε. Γι αυτό γρήγορες και προσεκτικές κινήσεις όταν φτιάχνουμε καραμέλα μιας και ο πόνος που κάνει το κάψιμο από αυτήν δεν ξεχνιέται!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.