1 λίτρο γάλα
2 κουταλάκια γιαούρτι που δεν περιέχει συντηρητικά, χρώμα, ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου
Ακολουθούμε την διαδικασία για να φτιάξουμε σπιτικό γιαούρτι όπως περιγράφεται εδώ!
Κατόπιν, βάζουμε ένα σουρωτήρι (σινουά ή κάποιο που να χωράει την ποσότητα του γιαουρτιού μας) να στέκεται πάνω στα χείλη ενός δοχείου έτσι ώστε να είναι κατά πολύ ψηλότερα από τον πάτο του. Πάνω στο σουρωτήρι βάζουμε ειδικό ύφασμα (τουλπάνι) ή γάζα σε κάμποσες στρώσεις. Βάζουμε προσεκτικά το γιαούρτι πάνω στο ύφασμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να βγάλει τα υγρά του για τρεις ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα το στραγγιστό γιαούρτι μας είναι έτοιμο για κατανάλωση. Εάν θέλουμε να γίνει πιο ευπαρουσίαστο μπορούμε να το ανακατέψουμε με έναν αυγοδάρτη.