Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Γάλα πρόβειο ή κατσικίσιο
Λεμόνια
Γιαούρτι πρόβειο
Τυρί:
Για κάθε κιλό γάλα χρειαζόμαστε 2 λεμόνια. Κάθε κιλό γάλακτος θα μας βγάλει γύρω στα 150γρ. τυρί. Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βράζουμε το γάλα μας και το αφήνουμε κατόπιν να πέσει η θερμοκρασία του στους 60 περίπου βαθμούς. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφριά. Το βάζουμε να πάρει μια βράση με πολύ προσοχή γιατί κολλάει εύκολα. Με μια τρυπητή κουτάλα ή ένα σουρωτήρι βγάζουμε το πηγμένο γάλα και το βάζουμε σε μια τσαντίλα, και το κρεμάμε κάπου να σουρώσει. Σε λίγες ώρες το βγάζουμε από τη τσαντίλα το βάζουμε σε άλμη και σε 3-4 ημέρες θα είναι έτοιμο να το φάμε.
Γιαούρτι:
Για 2 κιλά γάλα θα χρειαστούμε ένα γιαούρτι πρόβειο 250 γραμμαρίων. Βράζουμε το γάλα μας και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του στους 60 περίπου βαθμούς. Ρίχνουμε το γιαούρτι μας στο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Σε τρεις ώρες περίπου το γιαούρτι μας θα είναι έτοιμο!
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!