2 πορτοκάλια
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 Βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι (200-250γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
Υλικά για το σιρόπι:
1-2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 – 3 ποτήρια νερό
Ξύνουμε στον τρίφτη του τυριού (στα μικρά στρογγυλά) τα πορτοκάλια. Χωρίζουμε το ξύσμα σε δύο ίσα μέρη και στύβουμε τα πορτοκάλια, τον χυμό τους καθώς και το ένα από τα δύο μέρη του ξύσματος θα τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα, στο σιρόπι.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το Βιτάμ (μαλακό ή λιωμένο) και κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το μπέικιν, το γιαούρτι και το ένα μέρος του ξύσματος των πορτοκαλιών, ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Στο μείγμα αυτό κόβουμε ψιλά ψιλά κομματάκια τα φύλλα κρούστας (ένα-ένα) και ξανανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα.
Ενόσω ψήνεται η πορτοκαλόπιτα μας, εμείς θα ετοιμάσουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον χυμό τον πορτοκαλιών συμπληρώνοντας με νερό, τόσο ώστε τα δύο υγρά να είναι στο σύνολο 3 ποτήρια. Ρίχνουμε το ξύσμα και την ζάχαρη (ανάλογα με πόσο γλυκιά θέλουμε την πίτα μας) και βράζουμε για δέκα λεπτά.
Όταν βγει η πορτοκαλόπιτα μας από τον φούρνο, την σιροπιάζουμε και είναι έτοιμη για κατανάλωση. Γίνεται ανάρπαστη!!!