1 πακέτο φύλλα κρούστας (για γλυκά)
1 γιαούρτι αγελαδινό
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αβγά
1 μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
Σουρώνουμε τα φύλλα ένα-ένα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί. Κατόπιν, χτυπάμε με το σύρμα όλα τα παραπάνω υλικά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα (θα πρέπει να βραχούν όλα τα φύλλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (περίπου 1/2 ώρα με 3/4 της ώρας). Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι.
Σιρόπι:
– Τον χυμό από τα 2 παραπάνω πορτοκάλια (είναι περίπου 3/4 κούπας χυμός).
– 1 και 1/4 κούπας νερό.
Τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαρία Πινακίδου και την ευχαριστούμε πάρα πολύ.