1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 γιαούρτια Total της Φάγε στραγγιστό
4 αυγά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φύλλο κρούστας
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Υλικά για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Χυμό από ένα λεμόνι
Βουτυρώνουμε το ταψί, βάζουμε τα φύλλα τσαλακωμένα μέσα και τα ψήνουμε ίσα ίσα να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ, δηλαδή το σπορέλαιο, την ζάχαρη, τα αυγά, το γιαούρτι, το ξύσμα, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και γίνονται μια κρέμα. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στο μισοψημένο φύλλο, να πάει παντού, το βάζουμε στο φούρνο (στους 200 βαθμούς) και μόλις φουσκώσει και πάρει χρώμα το βγάζουμε. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για 5 με 10 λεπτά. Τέλος περιχύνουμε την πίτα με το σιρόπι (η πίτα κρύα το σιρόπι ζεστό ή το αντίθετο).
Καλή επιτυχία, είναι τέλειο το γλυκό κορίτσια.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Αναστασία Μακρή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!