Λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης
Τρίγωνα τυράκια
Στρογγυλά αλμυρά κρακεράκια
Μαυροσούσαμο
Πιπέρι άκοπο ή μαύρη ελιά ή χαβιάρι μαύρο
Φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο
Παγάκια
Βράζουμε τα λουκάνικo Φρανκφούρτης, το στεγνώνουμε καλά και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε πολύ λεπτή λωρίδα από το φρέσκο κρεμμυδάκι, το τυλίγουμε ελαφρά στο δάχτυλό μας και το βουτάμε σε ένα μπωλ με παγωμένο νερό και παγάκια μέχρι να κατσαρώσει (το ίδιο κάνουμε φυσικά με το σχοινόπρασο αν χρησιμοποιήσουμε τέτοιο). Κόβουμε με ένα καλαμάκι (αναψυκτικού) την ελιά για να γίνει η στρογγυλή μυτούλα. Βάζουμε σε δίσκο τα αλμυρά κρακεράκια, πάνω τους το τυράκι, τοποθετούμε προσεκτικά τα ματάκια από μαυροσούσαμο (βοηθάει μια λαβίδα ή στην ανάγκη ένα πεντακάθαρο τσιμπιδάκι φρυδιών), τα αυτάκια από λουκάνικο, τη μυτούλα και τέλος μπήγουμε την στριφογυριστή ουρά του ποντικού μας!