3 κούπες ψιλοκομμένη σαλάτα ή μαρούλι
1 κούπα καλαμπόκι βρασμένο (ή κονσέρβα)
1 κούπα ντομάτες σε κυβάκια
1/2 κούπα κρεμμύδι ξερό μωβ
2 πιπεριές Φλωρίνης ξεφλουδισμένες
2 κονσέρβες τόνου
1 ώριμο αβοκάντο σε κομμάτια
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κάνουμε κομματάκια τον τόνο και τον αναμειγνύουμε με το κρεμμύδι κομμένο σε τετράγωνα. Στο μπλέντερ χτυπάμε μαζί το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε 4-6 χαμηλά φαρδιά ποτήρια μοιράζουμε τα υλικά μας στρώνοντάς τα ως εξής: σαλάτα, καλαμπόκι, ντομάτες μαζί με τις πιπεριές και τέλος τον τόνο και το αβοκάντο. Περιχύνουμε τις ατομικές σαλάτες μας με το μείγμα του ελαιολάδου και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρουμε.