1/2 κιλό χονδρό σιμιγδάλι (2 ποτήρια)
1 ποτήρι ελαιόλαδο
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ή 2 φακελάκια κουκουνάρι
Κανέλα
Σε μια κατσαρόλα βαθιά ρίχνουμε το λάδι μέχρι να αρχίσει να καίει. Καβουρντίζουμε όσο θέλουμε το μισό κουκουνάρι, και ρίχνουμε όλο μαζί το σιμιγδάλι και το υπόλοιπο κουκουνάρι. Ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα. Ραντίζουμε λίγη κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε μια λεκάνη έχουμε διαλύσει την ζάχαρη με το νερό (κρύο) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (προσοχή πιτσιλάει). Το φορμάρουμε σε μια φόρμα, και αφού κρυώσει το ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε κανέλα και μπορούμε να το διακοσμήσουμε με άσπρα αμύγδαλα και κουκουνάρι.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε ο Χρήστος Ψαρρός, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!