2-3 κιλά κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
1 συκωταριά κομμένη σε κύβους
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα, άνηθο και λίγο μάραθο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι στον χοντρό τρίφτη
Πέντε δόντια σκόρδο ψιλοκομμένα
Φυτίνη ανάλογη
Αλάτι πιπέρι
[Χυμό λεμόνι ή ανάλογο πελτέ ντομάτας ανάλογα πως θα το μαγειρέψετε…]
Πλένετε καλά το κρέας και την συκωταριά, τα στραγγίζετε και τα σωτάρετε στην κατσαρόλα με μπόλικη φυτίνη. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε γενναία. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, ρίχνετε το χυμό λεμονιού ή τον ντοματοπελτέ (ανάλογα με τις επιθυμίες σας), τον άνηθο και το μάραθο με ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Χαμηλώνετε την φωτιά στο ελάχιστο και ψήνετε για μία περίπου ώρα ανάλογα με το πόσο “κρατά” το κρέας σας.
Σερβίρετε ζεστό με πουρέ ή ρύζι ή χωριστές πατάτες φούρνου. Στην παραλλαγή του μπορείτε να προσθέσετε πικροράδικα οπότε γίνεται σαν φρικασέ, χωρίς αυγολέμονο!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
Την συνταγή αυτή μας έδωσε ο συγγραφέας Κώστας Καρακάσης τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.
Για να διαβάσετε για τον συγγραφέα κάντε κλικ εδώ.