1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 ποτήρι νερό
Αλεύρι όσο πάρει
Υλικά για την σάλτσα:
1 φλιτζάνι τοματοχυμό
Σκόρδο – κρεμμύδι τριμμένο
Λίγη ζάχαρη
Ρίγανη
Γλυκάνισο
Αλάτι – πιπέρι
Βάζουμε μέσα στο αλεύρι όλα τα υλικά εκτός από το νερό και ανακατεύουμε. Κρατάμε λίγο αλεύρι, και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα να φουσκώσει 30 λεπτά.
Την απλώνουμε σε μεγάλο λαδωμένο ταψί, φτιάχνουμε την σάλτσα και στρώνουμε 300γρ ένταμ τριμμένο. Ύστερα ζαμπόν και τέλος πιπεριά. Την ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν τα πλαϊνά της πίτσας.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Τούλα, και την ευχαριστούμε πολύ.