Υλικά για την ζύμη:
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κουτ. γλυκού φρέσκια ρίγανη
3-4 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Ελάχιστο αλάτι
Υλικά για την σάλτσα:
3 μεγάλες φρέσκες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουτ. σούπας ρίγανη
Παρθένο ελαιόλαδο
Υλικά για την γαρνιτούρα:
1/2 κιλό φέτα
1/2 κιλό κασέρι τριμμένο
1/2 κιλό αλλαντικά της αρεσκείας μας
3 πιπεριές σε φετούλες
3 ντομάτες σε φέτες
1 χούφτα μανιτάρια φρέσκα κομμένα (προαιρετικά)
Ζύμη:
Εάν έχετε απλό αλεύρι, αναμίξτε το με 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα υλικά της ζύμης μας και με λαδωμένα τα χέρια μας την κόβουμε στα δυο και απλώνουμε το κάθε κομμάτι στο ταψί.
Σάλτσα:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδάκι μας, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο. Μόλις αποκτήσουν χρώμα, προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ρίγανη και λίγο αλάτι.
Τελικό στάδιο:
Όταν βράσει η σάλτσα μας, ρίχνουμε πάνω στην κάθε βάση πίτσας την ανάλογη σαλτσούλα και φουρνίζουμε τα ταψιά μας για 15 λεπτά ώστε να τραβηχτούν τα ζουμάκια της σάλτσας μας χωρίς να στεγνώσει. Κατόπιν προσθέτουμε την φέτα τρίβοντας με τα χέρια μας, απλώνουμε ομοιόμορφα τα αλλαντικά μας, τις πιπεριές, τις φετούλες ντομάτας, τα μανιτάρια και σκεπάζουμε με το κασέρι της αρεσκείας μας σε όλη την επιφάνεια της πίτσας. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Τρώγεται και ζεστή και κρύα αν περισσέψει -ακόμα και την επόμενη μέρα- πολύ ευχάριστα!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!