1 1/2 ποτήρι νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
3 φακελάκια μαγιά ξηρή
2 κουταλιές ζάχαρη
1 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
1 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
1 αβγό, για το άλειμμα
Υλικά για τη γέμιση:
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο κιμάς
1 μέτριο πράσο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/4 ποτηριού λευκό ξηρό κρασί
1 κύβο κοτόπουλο
200γρ. τυρί κρέμα
1/2 φλυτζάνι τριμμένα τυριά (παρμεζάνα-γραβιέρα)
1 (170gr.) κονσέρβα μεξικάνικα λαχανικά (mexican mix)
Άνηθο, κόλιανδρο, μαϊντανό ψιλοκομμένα
Μοσχοκάρυδο, πάπρικα, καυτερό τσίλι, πιπέρι
Λίγο αλάτι
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά, αφήνουμε 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε τα αλεύρια, τη σόδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε πολυκόφτη κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης και το πράσο. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά κοτόπουλου 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδο σκόρδο πράσο πιπεριά τσιγαρίζουμε άλλα 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε στραγγισμένα τα λαχανικά από την κονσέρβα μέξικαν μιξ και τσιγαρίζουμε άλλα 5-10 λεπτά (προσθέτουμε λίγο νερό). Ρίχνουμε τον κύβο και το κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον άνηθο κόλιανδρο μαϊντανό ψιλοκομμένα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
Βάζουμε το τυρί κρέμα και τα τριμμένα τυριά στη γέμιση και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τη ζύμη σε 15-16 κομμάτια και τα βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε διάμετρο 15 εκ. Μοιράζουμε τη γέμιση και ρολλάρουμε για να κλείσουν. Βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφουμε με το αβγό. Ιδανικά αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.