400γρ. κιμά (περίπου)
4 καρότα
2 κούπες αρακά
3 ντομάτες
3 κρεμμύδια
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
Κανέλα (ξύλο)
2 δαφνόφυλλα
Δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Υλικά για τον πουρέ:
2 φακέλους πουρέ πατάτας Γιώτης (250γρ.)
1200ml γάλα (για τον πουρέ)
75γρ. βούτυρο (και λίγο ακόμη για άλειμμα)
2 αυγά
Αλάτι, λευκό πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Τρίβουμε τα καρότα στο οβάλ του τρίφτη καθώς επίσης και τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα του σωτάρουμε τον κιμά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον αρακά, την ντομάτα, δυόσμο, δαφνόφυλλα, κανέλα, αλάτι, πιπέρι και κύμινο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά με καπακωμένη την κατσαρόλα μας ανακατεύοντας περιοδικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και τον πελτέ και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του ανακατεύοντας που και που.
Φτιάχνουμε πρώτα τον ένα φάκελο του πουρέ που θα αποτελέσει την βάση του φαγητού μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες του φακέλου βάζοντας όμως λιγότερο γάλα έτσι ώστε να γίνει πιο σφιχτός. Προσθέτουμε και λιγότερο από το μισό βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα του πουρέ. Στρώνουμε τον πουρέ σε βουτυρωμένο πυρέξ και από πάνω του απλώνουμε τον κιμά. Τώρα θα φτιάξουμε τον άλλο φάκελο του πουρέ. Ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τον πουρέ σε κορνέ και με αυτό διακοσμούμε το πυρέξ μας. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 175 βαθμούς για να πάρει λίγο χρώμα και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.