1 συκωταριά
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένες χυλοπίτες
1 – 2 κρεμμυδάκια
2 φύλλα χωριάτικα έτοιμα
Βούτυρο
Βράζουμε την συκωταριά και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε 1-2 κρεμμύδια και τα σωτάρουμε. Κατόπιν ρίχνουμε τα συκωτάκια και τα σωτάρουμε, ρίχνουμε και τις χυλοπίτες και τα αχνίζουμε λίγο. Προσθέτουμε και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο στο πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού, αφού βουτυρώσουμε το ταψί και το φύλλο. Πάνω στο φύλλο αυτό βάζουμε όλη τη γέμιση, την στρώνουμε και την σκεπάζουμε καλά με το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε και αυτό και ψήνουμε την πίτα σε κανονικό φούρνο.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κατερίνα Μέγκου και την ευχαριστούμε πολύ.