125γρ. βούτυρο (μισή πλάκα)
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση:
1.250γρ. περίπου φράουλες
2 κούπες ζάχαρη
6 κουταλιές κορν φλάουρ
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
Υλικά για γαρνιτούρα:
Σαντιγύ
Αν θέλουμε να φτιάξουμε σαντιγύ ακολουθούμε τη συνταγή Σαντιγί και την αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά στο ψυγείο.
Πρώτα θα φτιάξουμε την βάση: Έχουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να είναι μαλακό και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι να γίνει η ζύμη μας ψιχουλιαστή. Την στρώνουμε με τα δάχτυλα πάνω στη φόρμα ή την ψηλή ταρτιέρα μας προσπαθώντας να είναι ισόπαχη. Την ψήνουμε για είκοσι με τριάντα το πολύ λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κατόπιν ετοιμάζουμε την γέμιση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες, αφήνοντάς τις να στραγγίξουν και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2 κούπες νερό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε λίγο λίγο το περιεχόμενο του φακέλου με το ζελέ φράουλας και το αφήνουμε να χλιάνει. Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες και αναδιπλώνουμε τη σάλτσα να πάει παντού.
Και το τελικό στάδιο: Αδειάζουμε τις φράουλες πάνω στη μπισκοτένια βάση και τις στρώνουμε. Βάζουμε την πίτα με φράουλες στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε. Σερβίρουμε γαρνίροντας με σαντιγύ και απολαμβάνουμε!