1 δόση χωριάτικο φύλλο
Πράσινες πιπεριές
Κόκκινες πιπεριές
Τυρί φέτα
3-4 αυγά
Λίγο κίτρινο τριμμένο τυρί
Μανιτάρια (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε τις πιπεριές μας (και αν χρησιμοποιήσουμε και τα μανιτάρια μας) σε κομματάκια και θρυμματίζουμε τη φέτα. Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα τυριά καθώς και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Κόβουμε τα φύλλα μας σε λωρίδες πλάτους περίπου 20 εκατοστών και στη μακριά τους πλευρά -στην άκρη- απλώνουμε μέρος από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και το στρώνουμε σπειροειδώς σε λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε και αλείφουμε όλα τα ρολά μας με ελαιόλαδο με τη βοήθεια πινέλου. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα μέχρι η πιπερόπιτα με τυριά να πάρει όμορφο ροδοψημένο χρώμα και απολαμβάνουμε!