Πιπεριές κέρατο
Σκόρδο
Μηλόξυδο
Ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά τις πιπεριές μας και τους αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια. Τις βάζουμε στον ατμομάγειρα και τις αφήνουμε στην φροντίδα του ατμού για 50 λεπτά της ώρας. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου που θα χρησιμοποιήσουμε και τις κόβουμε σε λεπτές (σαν τσιγαρόχαρτο) φετούλες. Μόλις γίνουν οι πιπεριές μας, τις κόβουμε σε μέτρια κομματάκια και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το σκόρδο, περιχύνουμε με μηλόξυδο και αγνό παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Δεν αναφέρουμε ποσότητες υλικών γιατί η αναλογία τους σε μια σαλάτα είναι καθαρά θέμα γούστου. Η σαλάτα, πάντως, αυτή είναι πιο νόστιμη όταν την τρώτε κρύα, από το ψυγείο!