Υλικά:
1 κιλό πιπεριές
1 κιλό ντομάτες ώριμες
Αλάτι, ξύδι
1 κύβος λαχανικών
2 – 4 κουταλιές ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ψήνουμε σε σχάρα στο φούρνο τις πιπεριές (αν αυτό δεν είναι δυνατό τις βράζουμε) μέχρι να μαραθούν. Τις βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και όλα τα σπόρια τους και τις ραντίζουμε με αλάτι και ξύδι. Στον τρίφτη του τυριού (στο οβάλ) τρίβουμε τις ντομάτες και τις βράζουμε με τον κύβο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνουν πολτός. Τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές, αφήνοντάς τα όλα στη φωτιά να πάρουν δύο βράσεις.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.