Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
3 πράσινες πιπεριές κέρατο
2-3 σκελίδες σκόρδο
300γρ. μανιτάρια διάφορα
Τυρί για σαγανάκι ή φέτα
1 ποτήρι κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τις πιπεριές μας. Κόβουμε το τυρί μας σε μπαστουνάκια και βάζουμε σε κάθε πιπεριά. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε ψιλά κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι μας να τσιγαριστούν καλά. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς να προθερμανθεί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και ανακατεύουμε τα μανιτάρια μας. Σπάμε τις σκελίδες του σκόρδου και το ρίχνουμε στο τηγάνι κι αυτό. Με τα μανιταράκια μας -αφαιρώντας τα σκόρδα- και αφού τους έχουμε ρίξει αλάτι και πιπέρι, γεμίζουμε τις πιπεριές μας. Τις γεμισμένες πιπεριές τις βάζουμε τακτικά σε ένα πυρέξ. Τρυπάμε με ένα μαχαιράκι τις πιπεριές μας. Αν μας περισσέψουν μανιτάρια τα βάζουμε ανάμεσά τους. Ρίχνουμε λίγο κρασάκι, ελαιόλαδο, τις σταυρώνουμε και τις φουρνίζουμε για μισή ώρα.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!