5 κιλά κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 κούπες λευκό ξύδι
1 κούπα χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε τις πιπεριές μας και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο έτσι ώστε να απέχει 10-15 εκατοστά από την αντίσταση. Με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω στη φλούδα τους λίγο ελαιόλαδο. Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 220+ βαθμούς. Όταν σε όλες μας τις πιπεριές μαυρίσει η φλούδα τους τις βάζουμε σε ένα τάπερ και το σκεπάζουμε καλά. Οι υδρατμοί θα μας βοηθήσουν να τις ξεφλουδίσουμε ευκολότερα, αργότερα. Όταν κρυώσουν αρκετά αφαιρούμε προσεκτικά τη φλούδα τους, τις κόβουμε στη μέση και πετάμε τα σπόρια και τα κοτσάνια τους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, μία κούπα ελαιόλαδο, το σκόρδο κομμένο σε φετούλες και το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Αποστειρώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε και μοιράζουμε τις πιπεριές και το μείγμα λαδιού που βράσαμε σε όλα τα βάζα φροντίζοντας να υπάρχουν ροδέλες σκόρδου σε όλα τα βάζα. Κλείνουμε τα βάζα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε στο ψυγείο.