1 μπουκάλι (750ml) ξηρό κόκκινο κρασί
1/2 κούπα κόκκους μαύρου πιπεριού
1/3 κούπας ζάχαρη
1 πορτοκάλι (τη φλούδα του)
1 πορτοκάλι (ολόκληρο)
1 1/2cm (πόντο) φρέσκο τζίντζερ (πιπερόριζα) ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1 ξύλο κανέλας (και άλλα για τη γαρνιτούρα)
1 αστεροειδή γλυκάνισο
Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τη φλούδα πορτοκαλιού, το τζίντζερ, την κανέλα και τον γλυκάνισο. Το αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το αποσύρουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με καπάκι και το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα. Το σουρώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό σε ποτήρια με γαρνιτούρα ξύλο κανέλας και ροδέλα πορτοκαλιού. Καλή απόλαυση!