1/2 ποτηριού φιδέ
1 ποτήρι πουργούρι
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηριού χυμό ντομάτας
1 ποτήρι νερό
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το φιδέ και τα ανακατεύουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, το χυμό ντομάτας και το αλάτι και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Έπειτα προσθέτουμε το πουργούρι που το ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μια δυο φορές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να απορροφήσει το νερό του. Το κατεβάζουμε απ’ την φωτιά και το σκεπάζουμε για 5-10 λεπτά. Στο τέλος το βάζουμε σε μια φόρμα, το ξεφορμάρουμε σ’ ένα πιάτο και το στολίζουμε με ελιές και μαΐντανό.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Παντελίνα Χριστοδούλου, και την ευχαριστούμε πολύ. Το πιλάφι πουργούρι είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή της Κυπριακής κουζίνας. Πουργούρι είναι το πλιγούρι, δηλαδή σιτάρι βρασμένο και χοντροαλεσμένο.