Υλικά:
2 φλιτζάνια ρύζι σπυρωτό
1 κονσέρβα καλαμαράκια
1 φλιτζάνι ανάμεικτα λαχανικά
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε την κονσέρβα και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια κόβοντάς τα σε ροδέλες. Σε μια γάστρα ή σε πυρέξ που έχει καπάκι βάζουμε το ρύζι, τα καλαμαράκια, τα λαχανικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας τα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και 5 1/2 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουμε τη γάστρα μας και τη βάζουμε στο φούρνο για μία περίπου ώρα στους 170 βαθμούς.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.