300gr ρύζι κίτρινο (για πιλάφι)
200gr μανιτάρια τεμαχισμένα
2 κουταλιές σούπας καλαμπόκι
250gr αρακά
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο σόφτ
1 κουταλιά σούπας βούτυρο φρέσκο
Μαϊντανό, άνηθο, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, κάρυ, μίγμα μπάρμπεκιου, μοσχοκάρυδο
Ζεσταίνουμε τα βούτυρα και ρίχνουμε το ρύζι να τσιγαριστεί. Ρίχνουμε μετά από λίγα λεπτά τα υπόλοιπα υλικά και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε περίπου 1 λίτρο νερό και σε μέτρια φωτιά να βράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό. Δεν το αφήνουμε να πολυβράσει (al Dente). Κλείνουμε το μάτι αφήνοντας λίγο νεράκι μέσα, γιατί κρυώνοντας θα το πιει και αυτό και δεν θα στεγνώσει.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστιάνα και την ευχαριστούμε πολύ.