1 κιλό πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Καυτερό κόκκινο πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις τρίβετε στο χοντρό τρίφτη. Προσθέτετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, δουλεύετε καλά το μείγμα και πλάθετε μικρές γαλέτες (τηγανίτες). Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τις γαλέτες, πατώντας τις με κουτάλι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρονται ζεστές.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα, και την ευχαριστούμε πολύ.