700γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 καυτερή πιπεριά
1 σκόρδο φρέσκο
4 σκελίδες σκόρδο ξερό
1 κομμάτι τζίντζερ (όσο ο αντίχειρας μας)
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Κόκκινο πιπέρι καυτερό
Πιπέρι καγιέν
Μοσχοκάρυδο
Πλένουμε καλά το φρέσκο σκόρδο και την καυτερή πιπεριά (αν είναι κοντή βάζουμε 2-3) και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του ξερού σκόρδου και τις ψιλοκόβουμε επίσης. Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και το περνάμε από τον τρίφτη του τυριού. Ζυμώνουμε όλα τα προηγούμενα μαζί με τον κιμά, προσθέτοντας τα μπαχαρικά και το ξύδι μας. Πλάθουμε μικρά ισομεγέθη κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στον ατμομάγειρα για μισή ώρα περίπου.