1 κεφάλι χοιρινού
2 κεφάλια σκόρδο
1 ποτήρι ξύδι ή χυμό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Κόκκινη καυτερή πιπεριά
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το κεφάλι του χοιρινού. Δηλαδή, με ένα ξυραφάκι αφαιρούμε τις τρίχες και με μία σκληρή βούρτσα καθαρίζουμε το δέρμα του. Κατόπιν, το ζεματίζουμε σε καυτό νερό. Σε μια άλλη κατσαρόλα, το βράζουμε σε μπόλικο νερό για αρκετή ώρα, μέχρι να φεύγει το κρέας από τα κόκαλα. Το βγάζουμε από το νερό, το ξεκοκαλίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά μικρά κομματάκια. Το ρίχνουμε πάλι στο ίδιο νερό και προσθέτουμε το σκόρδο χτυπημένο ή λιωμένο σε μπλέντερ, και το μισό ποτήρι από το ξύδι. Αφήνουμε να βράσει για λίγο, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την καυτερή πιπεριά σε κομματάκια. Όταν ο ζωμός μας αρχίσει και πήζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ξύδι ή λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Τέλος το μοιράζουμε σε φόρμα ή φορμάκια τα οποία θα πρέπει πριν να έχουμε βρέξει με νερό έτσι ώστε όταν τα αναποδογυρίσουμε να ξεκολλήσει η πηχτή εύκολα και ευπαρουσίαστα. Τη βάζουμε στο ψυγείο όταν έχει κρυώσει εντελώς όπου και μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό διάστημα.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χ.Ν., και την ευχαριστούμε πολύ.