Υλικά:
1 κούπα καρύδια (καρυδόψιχα)
2 κούπες πλατιά φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1/3 κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε ελαφρά τα καρύδια ανακατεύοντάς τα συχνά σε αντικολλητικό τηγάνι. Τα βάζουμε σε μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε προσθέτοντας τον βασιλικό, το σκόρδο και την παρμεζάνα. Τα δουλεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και το πέστο βασιλικού με καρύδια είναι έτοιμο.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.