1 κιλό πέρκα φιλέτο
1 κιλό πατάτες
1 κιλό ντομάτες ώριμες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1-2 πράσα
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και το σκόρδο πολτοποιημένο. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το χυμό του λεμονιού, το θυμάρι και λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Κόβουμε τις πατάτες, τις λαδώνουμε καλά, τις βάζουμε σε ένα πυρέξ και τις αλατοπιπερώνουμε. Πάνω τους στρώνουμε τα φιλέτα της πέρκας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ψήνουμε για μία περίπου ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.