2 μεγάλα φιλέτα πέρκας ή 4 μικρά
Αλεύρι για το τηγάνισμα
2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
Το χυμό 2 λεμονιών
2 φύλλα δάφνη
Λίγο δεντρολίβανο ή θυμάρι
Ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
1 κύβο ζωμό λαχανικών
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε να ροδίσουν και από τις δυο μεριές ομοιόμορφα χωρίς να καούν. Κατόπιν σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά μας. Σε μισό ποτηράκι του κρασιού νερό ζεστό διαλύουμε ένα κύβο λαχανικών και προσθέτουμε και την μουστάρδα. Το ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά στο τηγάνι. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για 5 – 7 λεπτά. Συνοδεύεται το ψάρι μας τέλεια με ανάμεικτα λαχανικά στον ατμό ή οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα σας αρέσει.
Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Ν. και την ευχαριστούμε πολύ.