Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
500γρ. πένες
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
2-3 ντομάτες
2-3 σκελίδες σκόρδο
Σάλτσα ψητής ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Υλικά για τη μπεσαμέλ:
5-6 κουταλιές αλεύρι
1 ποτήρι γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τυρί που λιώνει για από πάνω
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει κάψει. Στο τηγάνι κόβουμε και τα σκόρδα. Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ και τις ρίχνουμε κι αυτές στο τηγάνι να καψαλιστούν. Μόλις φύγουν τα πολλά υγρά προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα πυρέξ βάζουμε τα ζυμαρικά μας. Στο τηγάνι ρίχνουμε τον τόνο και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας αλατάκι και πιπεράκι. Κατόπιν το περιεχόμενο του τηγανιού το ρίχνουμε στο πυρέξ και ανακατεύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ: Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σε αυτό ψήνουμε λίγο το αλεύρι μας, ανακατεύοντας. Μόλις φύγει η αλευρίλα, προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας νεράκι καυτό και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας πιπέρι, αλάτι και μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από το φαγητό μας και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί που λιώνει. Σταυρώνουμε τις πένες με τόνο και τις φουρνίζουμε.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο